Hop til hovedindholdet

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd logo

Foreningskalas 2022


Dato og tid

Lørdag d. 27. august 2022 kl. 10:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 24. august 2022 kl. 12:00

Sted

FDF Bycenter Rysensteen , Rysensteensgade 3, 1564 København FDF Bycenter Rysensteen
Rysensteensgade 3
1564 København

Foreningskalas 2022


Arrangementsbeskrivelse

Er du frivillig eller ansat i en af DUFs medlemsorganisationer? Har du lyst til at tilbringe en lørdag i foreningslivets og fællesskabets navn? Vil du fodres med redskaber, indsigter og inspiration til at genstarte foreningslivet oven på flere års Corona-udfordringer? Vil du møde inspirerende mennesker, grine og spise god mad, og komme ud på den anden side med fornyet energi og gåpåmod? Så tag med til FORENINGSKALAS 2022!

HVAD?
Foreningskalas er en festlig lærings- og netværksdag for hele DUF-paraplyen. Dagen skal ses som et tag-selv-bord af indlæg og workshops om temaer og problemstillinger, som mange organisationer møder til hverdag.

HVORNÅR?
27. august 2022 - sæt kryds i kalenderen allerede nu.

HVOR?
FDF Rysensteen, Rysensteensgade 3, 1564 København K.

FOR HVEM?
Foreningskalas er målrettet aktive frivillige i bestyrelser, ledelser og andre kernefrivillige samt ansatte på landsorganisationsniveau i DUFs medlemsorganisationer.


PROGRAM

10:00 Ankomst, kaffe og croissanter

10:30 Fælles opstart med oplæg

11:30 Workshop runde 1

13:00 Frokost

14:00 Workshop runde 2

15:30 Eftermiddagskaffe

16:00 Case exploration

17:30 Fælles afrundning

18:30 Fællesspisning, foreningsfejring og hyggelig hang-out

21:00 Tak for i dag

 

Tag-selv-bord med læring og inspiration
Dagen skal ses som et tag-selv-bord af indlæg og workshops om temaer og problemstillinger, som mange organisationer møder til hverdag.

Vælg workshops
Vælg to af følgende workshops. Du vælger selv om du vil følge et tematiseret workshopspor, eller sammensætte dit forløb. Du vælger også vil tilmelde dig hele dagen eller kun en halv dag. Uddyb venligst i tilmeldingen, hvilke workshop du ønsker dig at deltage i.

 

Fællesskaber
Workshop 1: De 10 fællesskabspointer - Mangfoldighed, inklusion & fællesskaber
Kom og lær om de nyeste indsigter og anbefalinger om inklusionsarbejde og underrepræsentation i frivillige fællesskaber. I vil blandt andet blive introduceret til viden om hvad I konkret skal være opmærksomme på, når I ønsker at udvide- eller udvikle på jeres fællesskab.

Workshop 2: Vejen til eksklusion er brolagt med gode intentioner– normkritik, inklusion & fællesskaber
Gå med ned ad den klassiske inklusionssti og lær om, hvad I som fællesskab skal være opmærksomme på, og hvordan I kan navigere anderledes, når I gerne vil have grupper med i jeres fællesskab, der ikke i forvejen er repræsenterede.

Projektmager
Workshop 1: Projektplanlægning fra A-Å
Hop med ombord på projekttoget og lær at planlægge alle faser af et projekt. På denne workshop skal du sætte dig selv og dit eget projekt i spil, intet projekt for stort eller småt. Og lige meget om det er nyt for dig eller du er mere garvet projektmager, vil du få nye tips og tricks med i rygsækken til din videre projektrejse.

Workshop 2: Projektorganisering – en vej til mere frivilliginddragelse?
Find balancen mellem individuel indflydelse og fælles retning for foreningen, når vi går på opdagelse i hvad projektorganisering betyder for jeres medlemmers mulighed for at engagere sig i foreningens udvikling. Vi skal blandt andet se på projektinddragelse som en måde at fordele mere ansvar lokalt og skabe større engagement og motivation i udviklingen af foreningsaktiviteter.

Meningsdanner
Workshop 1: Budskaber der brænder igennem
Find dine meningers mod og træn din debatmuskel. Vi skal gå på opdagelse efter, hvad vi hver især brænder for – og hvordan vores foreningsplatforme kan bruges til at få budskaber til at brænde igennem! 

Workshop 2: Interessevaretagelse 1:1 - Hvad skal der til for at politikerne lytter?
Bliv klogere på fortalervirksomhed og interessevaretagelse! Vi kravler ind i øregangene på politikere for at blive klogere på, hvad der får dem til at lytte – og måske endda handle. 

Alle workshops indeholder inspiration fra en eller flere medlemsorganisationer, der har gjort sig nogle erfaringer eller har lavet et spændende projekt, som vi kan lære noget af.

Vi håber at se rigtig mange, så vi sammen kan dyrke meningen med og genstarte energien i det frivillige foreningsliv!

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Tlf: +45 39 29 88 88
ms@duf.dk

Kontaktinformation til arrangør

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Tlf: +45 39 29 88 88
ms@duf.dk